Vse, kar morate vedeti

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

1. Osnovni namen

 Splošni pogoji spletne trgovine Petiteaude.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Petiteaude.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Petiteaude.com in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.
Spremembe o pogojih poslovanja bodo v vsakem trenutku dostopne na naši spletni strani, naročnikov ne bomo o tem posebej obveščali. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne soglaša več, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. Petiteaude.com ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta.

V primeru spremembe določenih členov Splošnih pogojev poslovanja, bo sprememba razvidna z datumsko oznako izvedbe spremembe na dnu Splošnih pogojev, ter z oznako člena, ki je bil spremenjen. Občasno posodobimo člene o pogojih poslovanja in ko to storimo, tudi ustrezno spremenimo datum zadnje spremembe. V primeru, da nadaljujete z uporabo naših storitev, se smatra, da v celoti razumete in se strinjate s spremembami.

Splošni pogoji poslovanja na spletni strani petiteaude.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

2. Podatki o podjetju

Upravljalec in prodajalec izdelkov v spletni trgovini Petiteaude.com je podjetje Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p.unikatna oblačila po meri.

Spletna trgovina: petiteaude.com
Kontakt: ajda@petiteaude.com
Mobilni kontakt: 051 351 868
Naziv podjetja: Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p.
unikatna oblačila po meri
Naslov in sedež podjetja: Rozmanova ulica 2, 1000 Ljubljana
Matična številka: 8647488000
Davčna številka: 70898243
Zavezanec za DDV: ne
TRR (odprt pri DH): SI56 6100 0002 4081 567


3. Dostopnost informacij:

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
– identiteto trgovine (ime in sedež podjetja, številka registra)
– kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta)
– bistvene značilnosti blaga, dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku), pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave).
Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka. Pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

 

4. Opredelitev pojmov

 Petiteaude.com je spletna trgovina, ki jo upravlja podjetje Ajda Calvet Šuligoj s.p , Rozmanova ulica 2, Ljubljana.
Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki v spletni trgovini Petiteaude.com opravi nakup. Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh..
Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki pregleduje in/ali nakupuje vsebine v spletni trgovini podjetja Ajda Calvet Šuligoj s.p.
Registriran uporabnik je vsaka fizična oseba, ki se je v spletni trgovini registrirala kot registriran uporabnik.
Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki, predstavljeni na spletnem naslovu spletne trgovine.
Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.
Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, kateremu je bilo blago poslano, po pošti izroči pošiljko.

5. Postopek nakupa

5. 1 Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja preko spleta se ponudba v spletni trgovini Petiteaude.com ažurira in pogosto in hitro spreminja. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup 1 artikla preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu, z nakazilom na TRR ali pri drugih plačilnih sredstvih. Spletna trgovina Petiteaude.com si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga ni več možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini Petiteaude.com.
Podjetje Ajda Calvet Šuligoj s.p. ni zavezanec za davek na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo.
Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Slike artiklov so delno simbolične. Ker se izdelke ročno šiva, se lahko zgodi, da minimalno odstopajo od izdelka na sliki.
Za morebitne nejasnosti ali vprašanja nam pišite na ajda@petiteaude.com.


5. 2 Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene na ponudbi veljajo 3 dni.


5. 3 Plačilo

Ponudnik izda račun z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Uporabnik plača naročeno blago po predračunu na TRR št. SI56 6100 0002 4081 567 Delavska hranilnica d.d.. ali preko Paypal na naslov ajda@petiteaude.com.


5. 4 Potek nakupa

Na spletni strani so predstavljeni izdelki, ki predstavljajo prodajno ponudbo v spletni trgovini Petiteaude.
Ob vsakem izdelku je simbolična slika izdelka in opis izdelka.
Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini Petiteaude, preko e-pošte ajda@petiteaude.com ali preko našega Facebook in Instagram profila Petiteaude otroška oblačila.
Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.
Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini Petiteaude sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.
Petiteaude lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno. Po prejemu naročila, bo kupec obveščen, če naročenega artikla ni na zalogi. Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu.
Možna so odstopanja odtenkov barv prikazanih artiklov v spletni trgovini, na katere vpliva resolucija in nastavitve monitorja. Dopuščamo možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. Ker se izdelke ročno šiva, se lahko zgodi, da minimalno odstopajo od izdelka na sliki.

Registracija

Za uspešen nakup je zaželjena registracija kupca, ni pa obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.
Ob registraciji v spletni trgovini Petiteaude, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Z registracijo ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino Petiteaude, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto.

Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta.

Dodajanje izdelkov v košarico

V spletni trgovini www.petiteaude.com kupec označi vrsto in količino izdelkov, ki jih namerava naročiti. Naroči lahko različne izdelke in količine izdelkov iz prodajne ponudbe, nato klikne na gumb »dodaj v košarico«.  Kadarkoli lahko v prodajni košarici spremeni naročene količine izdelkov ali pa posamezne izdelke iz košarice odstrani.

Odstranjevanje izdelkov iz košarice

Na spletni strani www.petiteaude.com se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se uporabniku prikažejo izdelki, ki so jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti artikel iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec na levi strani artikla.
Ko je košarica posodobljena, lahko nadaljujete z nakupom s klikom na gumb »nadaljuj na blagajno«.

Dokončanje nakupa

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja.

Koda za popust

 1. Če ima uporabnik veljaven kupon za popust, vpiše kodo za popust in pritisne na gumb z oznako »uporabi kupon«.
 2. Podatki o uporabniku
  Izpolniti je potrebno zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, e-mail naslov, telefon, naslov, poštno številko, kraj in država), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
  2.1 Naslov za dostavo
  Če želi uporabnik paket dostaviti na naslov, ki je drugačen od uporabnika, naj obkljuka »dostava na drug naslov« in odprlo se bo dodatno polje, v katerega se vpišejo vsi zahtevani podatki, ki so označeni z rdečo zvezdico: ime, priimek, naslov, poštna številka, kraj in država.

  3. Način plačila 
  Uporabnik mora izbrati način plačila. Izbira lahko med naslednjimi načini plačila: plačilo po UPN (predračun), plačilo preko Paypal-a.

  4. Pregled naročila
  Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek dostave in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.

 3. Zaključek naročila
  S klikom na gumb Zaključi nakup je naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše temu namenjeno besedilo – potrdilo o naročilu. Izpisani so tudi ostali podatki o naročilu: številka naročila, datum naročila, končni znesek s poštnino in izbrani način plačila.
  V nekaj minutah po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov obvestilo o prejemu naročila, v katerem je podrobno navedena specifikacija in vrednost izdelkov.
  Prodajalec bo vsako naročilo kupca pregledal.

V primeru, da naročenega artikla ni več na zalogi ali v primeru očitno napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri
elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu predlaga nakup podobnega, alternativnega izdelka, ki ga ima na zalogi ali kupcu predlaga naročilo po trenutno veljavni prodajni ceni. Kupec lahko novo ponudbo sprejme ali brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.
Po prejemu potrdila o plačilu bo prodajalec pričel z izdelavo naročenega izdelka, katerega rok izdelave in pošiljanja je 5-8 delovnih dni od prejema plačila. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili.

Pošiljanje artiklov
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem obvesti preko enega izmed vaših kontaktov.

5. 5 Cenik dostave

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe. Ponudnik lahko izbere poljubnega izvajalca dostave, če se s tem ne spreminjajo dogovorjeni pogoji.
Znesek poštnine je fiksen in znaša 4 EUR. Sam znesek poštnine je razviden še pred potrditvijo naročila oziroma ob naročilu. Ob znesku nakupa nad 80 EUR stroške poštnine krije Petiteaude.
Vsa naročila pošiljamo s Pošto Slovenije v delovnih dneh.
O morebitnih napakah na računu je potrebno obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

5. 6 Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (ajda@petiteaude.comi) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Kupec nima pravice do odstopa od nakupa za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam. Personaliziranih izdelkov, narejenih po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati. To določa ZVPOT v členu 43č, točka 2.
Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti na naslov: Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p. Rozmanova ulica 2, 1000 Ljubljana.
Kupec zraven priloži račun. Prejeto blago mora kupec vrniti v nepoškodovanem in v nespremenjenem stanju v roku 14 dni od obvestila o vračilu blaga. V kolikor so ti pogoji izpolnjeni ponudnik vrne kupcu kupnino brez poštnine najkasneje v roku 14 dni. Kupnina se nakaže na transakcijski račun kupca, ki ga ta sporoči v obvestilu o vračilu blaga. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga.

5. 7 Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

5. 8 Izdaja računa

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški in sicer v pdf formatu na elektronski naslov kupca.


6. Reklamacija in stvarna napaka

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napak na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.
Prvotno dostavljene izdelke  vrnite  neuporabljene, nepoškodovane in v enaki embalaži, ustrezno zavarovane pred poškodbami med transportom – zapakirane v embalažo, primerno za pošiljanje tekstila s priloženo kopijo računa in izpolnjenim obrazcem za vračilo izdelkov (dostopen na tej povezavi).

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako oziroma napačni izdelki), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Podjetje Ajda Calvet Šuligoj s.p. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen. Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletne trgovine in izdelovalcu izdelkov – Ajda Calvet Šuligoj s.p. omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.


7. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ajda@petiteaude.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

8. Varnost podatkov

Lastnik spletnega mesta Petiteaude (Ajda Calvet Šuligoj s.p.) zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene obveščanja o poteku naročila (v primeru, da obiskovalec v spletni trgovini opravi nakup). Lastnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi.
V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.
Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten.

Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Upravljavec zagotavlja, da bodo Vaši osebni podatki predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate. Privolitev v posredovanje osebnih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko na isti način, kot ste ga podali, tudi kadarkoli prekličete. V primeru, da osebnih podatkov ne posredujete ali oz. v kolikor soglasje prekličete, upravljavec osebnih podatkov ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo.

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate:
– pravico do dostopa do podatkov,
– pravico do popravka,
– pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«),
– pravico do omejitve obdelave,
– pravico do ugovora
– ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Podatke o nakupih in posredovane osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja o ugodnostih ob posebnih priložnostih in pošiljanja prilagojenih ponudb preko e-pošte ter prilagajanja spletnih oglasov za ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords …) z namenom predstavitve vseh naših storitev in dodatne ponudbe. V okviru priprave prilagojene ponudbe se izvaja segmentacija na podlagi zgoraj opredeljenih podatkov, podatkov o obiskanih spletnih straneh upravljalca (če ste se kot posameznik ob obisku spletne strani s tem strinjali) in vaših opravljenih nakupih. Podatke bomo za ta namen obdelovali do vašega preklica privoljenja.
Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da nas kontaktirate preko e-pošte ajda@petiteaude.com
Podatki se hranijo do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter po tem izbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo.
Upravljavec se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta.
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju ter zbiranju in obdelavi vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z določili veljavne zakonodaje na področju varovanja osebnih podatkov.
Varnost nakupa ponudnik zagotavlja tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.

9. Zbiranje podatkov uporabnikov

Ponudnik za potrebe opravljanja svojih storitev zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
– ime in priimek;
– naslov in kraj bivanja ter naslov za dostavo;
– datum rojstva;
– naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
– geslo v šifrirani obliki;
– kontaktno telefonsko številko;
– državo bivanja;
– druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
– druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu;
– IP naslov, iz katerega uporabnik dostopa do spletnega mesta;
– čas in datum registracije;
– arhiv komunikacije;
– podatke o vsebini naročila.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.
Podatki, ki jih uporabnik posreduje na spletni strani oz. za potrebe spletnega nakupa ali kako drugače preko e-pošte so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo.
Podjetje bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihove kršitve in zlorabo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.
Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje in za opravljanje storitev, ki jih podjetje ponuja. Če uporabnik ne poda soglasja iz prejšnjega odstavka, nakup v spletni trgovini ni možen.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

Podatki kupcev spletne trgovine se posredujejo tretjim osebam le v primeru, da so potrebni za izvedbo postopka naročila in obdelave plačil. Dostavni službi bo ponudnik zaupal le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov (ime in priimek uporabnika ter naslov za dostavo). V kolikor kupec izbere način “Plačilo na račun”, sodeluje ponudnik z Delavsko hranilnico d.d. glede poteka plačila. Podatke uporabljajo tretje osebe izključno za izpolnjevanje svojih obveznosti v skladu z izvrševanjem postopka naročila in plačila.
Ponudnik se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam (ki ne sodelujejo v postopku izvedbe naročila in obdelave plačila), razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov ponudnika.
Uporabnik z označitvijo praznega polja potrjuje, da je seznanjen z vsemi relevantnimi pravicami kot so npr.: pravica do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravkov, blokiranja in izbrisa njegovih osebnih podatkov, v skladu z veljavno zakonodajo.
Uporabnik lahko kadarkoli prekliče soglasje za pošiljanje oglasnega gradiva in obveščanja o novostih v ponudbi ter poslovanju ponudnika. Preklic lahko pošlje po e-pošti na e-naslov ajda@petiteaude.com. Vsakršne spremembe njegovih podatkov lahko uporabnik popravi v svojem uporabniškem profilu ali pa jih ponudniku pošlje po e-pošti na e-naslov ajda@petiteaude.com. Pri vsakokratnem dostopu do spletne strani podjetja se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) samodejno beležijo. Te informacije ponudnik uporablja za merjenje priljubljenosti svoje spletne strani in izboljševanje kakovosti vsebin in uporabnosti.
Ponudnik bo osebne podatke uporabnikov hranil samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo, vse v skladu z veljavno zakonodajo.

10. Piškotki

 

Petiteaude uporablja piškotke, s katerimi merimo obisk, izboljšujemo uporabniško izkušnjo in občasno pokažemo kakšen oglas. S temi piškotki vas ne moremo identificirati na spletu, nimamo dostopa do vašega računalnika ali vašega brskanja po spletu.

Poleg piškotkov, nujni za delovanje strani, uporabljamo še:

 • Google Analytics / pomaga nam spremljati obisk spletne strani greenpassion.si / trajanje piškotka: do 6 mesecev
 • Facebook / pomaga nam prikazati vam zanimive vsebine oglase greenpassion.si na Facebooku / trajanje piškotka: do 1 leta
 • Analitične piškotke (heatmap) / trajanje piškotkov: do 6 mesecev

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Če onemogočite piškotke, vam nekateri deli spletne strani petiteaude.com morda ne bodo delovali pravilno (nakupovalna košarica ipd.).

 

.11. Nagradne igre

11. 1.

Organizator nagradne igre je podjetje Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p.unikatna oblačila po meri, Rozmanova ulica 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator). Udeleženec nagradne igre je fizična oseba, ki sodeluje v razpisanih nagradnih akcijah.

11. 2.

K nagradni igri lahko pristopijo uporabniki spletne trgovine, ki sprejemajo te pogoje sodelovanja v nagradnem žrebanju, so državljani Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji in so starejši od 18 let.

11. 3.

V primeru, ko nagradna igra poteka prek spletnega družabnega omrežja Facebook, lahko v nagradni igri sodelujejo vse osebe, ki so v okviru spletnega družabnega omrežja Facebook pridružene posameznemu Profilu, na katerem poteka nagradna igra oziroma vse osebe, ki so na tem Profilu kliknile gumb »Všeč mi je.« oziroma »Like«, razen če besedilo razpisane nagradne igre ne predvideva drugače.

11. 4.

V nagradnem žrebanju ne smejo sodelovati zaposleni v podjetju Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p.unikatna oblačila po meri ter njihovi ožji družinski člani. Če je dobitnik nagrade mladoletna oseba, morajo starši ali skrbniki podpisati izjavo, da se strinjajo s prejemom nagrade.

11. 5.

Za sodelovanje v nagradni igri ni potreben nakup storitev ali proizvodov organizatorja nagradne igre.

11. 6.

Ob koncu nagradne igre bo med udeležence, ki izpolnjujejo zahtevane pogoje za sodelovanje, podeljena nagrada na podlagi naključne funkcije računalniškega izbora ali komisije organizatorja. Prireditelj je po želji lahko prisoten.

11. 7.

Nagrada je opredeljena v razpisu. Nagrade ni mogoče zamenjati za kakršno koli drugo nagrado ali za denar.

11. 8.

Izžrebanec bo o nagradi obveščen po e-pošti, prevzema pa jo od prireditelja. Nagrajenec je dolžan pisno potrditi prevzem nagrade v roku 7 dni in podati podatke, potrebne za prevzem nagrade (ime, priimek, naslov, davčna številka) na naslov ajda@petiteaude.com. V kolikor se nagrajenec ne javi v roku 7 dni, nagrada preide na drugega izžrebanca.

11. 9.

Davek od nagrade plača nagrajenec.

11. 10.

Vsak sodelujoči v naši nagradni igri ali nagradnem glasovanju se strinja, da je njegov e-mail lahko posredovan prireditelju nagradne igre.

11. 11.

Sodelujoči v nagradnem žrebanju lahko v času trajanja nagradnega žrebanja prekliče sodelovanje v nagradnem žrebanju, s čimer bodo njegovi osebni podatki izbrisani iz baze osebnih podatkov. Za prekinitev sodelovanja v nagradnem žrebanju mora podati zahtevek na elektronski naslov ajda@petiteaude.com.

11. 12.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradnega žrebanja bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletni strani greenpassion.si.

12. Intelektualna lastnina

Spletna trgovina Petiteaude je last podjetja Ajda Calvet Šuligoj. in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima podjetje Ajda
Calvet Šuligoj s.p. edino pravico razpolaganja s pravicami do vseh vsebin na portalu.
Z dostopom do spletnega mesta se uporabniku dovoli, da lahko omejeno, neizključno in le za zasebne namene uporablja vsebino spletnega mesta pod pogoji iz teh splošnih pogojev uporabe. Vsako drugo reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa na portalu ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja podjetja Ajda Calvet Šuligoj s.p.

13. Pojasnilo

Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila, prav tako lahko Petiteaude brez predhodnega obvestila spreminja te pogoje.
V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi z splošnimi pogoji poslovanja, nas lahko kadarkoli kontaktirate.
V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. Petiteaude ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta.

 

Ljubljana, 7. 1. 2024

super bo!

Ustvarimo skupaj nekaj lepega!

trajnostna OTROŠKA Oblačila
Petiteaude, Ajda Calvet Šuligoj s.p.
unikatna oblačila po meri;
Rozmanova ulica 2, 1000 Ljubljana;
TR: SI56 6100 0002 4081 567 (DH)
ajda@petiteaude.com
051 351 868