Kaj so unikatna oblačila

Unikatna oblačila so oblačila narejena po meri in po željah kupca. Kroj, detajle, aplikacije, barve in materiale izberem skupaj z vami in po vaših idejah ustvarim unikaten kos oblačila. 
Vsak kos oblačil je narejen kot enkraten, unikaten in je neponovljiv. To se vidi še posebno v detajlih. In taka oblačila so ponavadi personalizirana z imenom otroka ali z motivom, ki je otroku ljub. 

Unikatna oblačila so še posebej lepo darilo ob rojstvu dojenčka, ob rojstnih dnevih ali posebnih priložnostih. 
Name se največkrat obrnete z željo, da obdarite svoje otroke z unikatnimi oblačili ali pa prijateljico oziroma sorodnico, ki je pravkar rodila. 
Darilo za novorojenčka ali za rojstni dan, ki je narejeno prav za to osebo, je res nekaj posebnega. Ne samo, da ni običajno darilo iz trgovine, ki ga lahko kupi vsak, je tudi polno ljubezni in naklonjenosti, ki se odseva v samem darilu. 

Kaj menijo o unikatnih oblačilih kot darilu obdarovanci?

Navdušeni so! Odzovejo se z iskrenim veseljem, včasih tudi solzami sreče. In ta darila se pogosto tudi pospravijo kot spominek na otroštvo otroka. 

unikatna oblačila

Trajnostna moda

Vsa unikatna oblačila so trajnostna oblačila oziroma trajnostna moda. 
Unikatna oblačila so počasna moda oziroma odgovor na hitro modo, ki stremi k neekološki pridelavi surovin za izdelavo blaga, slabemu ravnanju z vsemi vpletenimi delavci v celotni dobavni in proizvodni verigi.

Unikatna oblačila so trajnostna, ker so etično narejena (tisti, ki jih izdelujemo smo pošteno plačani). So sledljiva (veste iz kje so in kako so narejena), namenjena temu, da trajajo, se dolgo nosijo in ne bogatijo bogatih.

Prav tako so unikatna oblačila oziroma trajnostna oblačila zero waste oziroma ne proizvajajo odpadkov. Uporabi se le blago, ki je potrebno in ni odvečnih kosov oblačil, ki potem končajo na odpadu. 

Za trajnostna oblačila se odločate bolj razumsko. Ker so dražja, bolje premislite o nakupu, načrtujete nošenje in ste potem tudi bolj zadovoljni z samim nakupom. Na taka oblačila se tudi bolj čustveno navežete, zaradi česar jih ne zavržete. Poleg tega pa so unikatna oblačila večna, niso moderna le eno sezono, ampak se lahko nosijo, dokler se ne uničijo. 

Zakaj unikatna oblačila oziroma trajnostna moda

Največji  korak k trajnostni je nakup oblačil, ki so kakovostna, narejena iz kakovostnih materialov (brez vsebnosti poliestra in škodljivih dodatkov, ki niso primerni za otroško kožo) ter dobro zašita. Izbiraj oblačila, ki so narejena lokalno, da se izogneš dolgemu transportu. Unikatna oblačila oziroma trajnostna oblačila so dražja, ampak bodo zdržala dlje časa, nosila se bodo več let. 
Trajnostna oblačila so tvoj “ne” hitri modi, ki ni prijazna do okolja in do delavcev v tekstilni in modni industriji. Je tvoj “ja” boljšemu planetu, ki ga gradimo za naše otroke.  

Pripravljen_a, da spremeniš svet?